maanantai 25. helmikuuta 2019

Bensakuluista

Meillä on vain yksi auto. Valitsimme asuinpaikkamme niin, että se on ainakin toisen työpaikan lähellä. Minun työpaikka on kauempana, joten pitkään ajelin töihin autolla. Yhdessä autossakin on jo riittävän isot kustannukset, puhumattakaan että niitä olisi kaksi. Bensaa kuluu ja vakuutukset on suuret, kun autoon pitää mahtua kuusi henkeä. Voi miten minä haaveilen sellaisesta ihan pienestä autosta, jolla olisi helppo ajella mihin vain.

Suurin näkyvä juttu autoiluun liittyen on toistuvat käynnit huoltoasemalla. Näistä meillä on jopa vähän kiistelty. Minusta tuntui ennen, että tankki oli aina tyhjä kun lähdin ajamaan. Ilmeisesti miehellä on ollut sama fiilis. Hänellä nimittäin on harrastus, jonka vuoksi tulee jonkin verran ajoa. Nyt tilanne on helpottanut, koska en tarvitse enää autoa muuta kuin omaan harrastukseen ja lasten harrastukseen. Eli  minun tankkailut on vähentyneet todella reilusti. Mies on ollut vähän yllättynyt siitä, kuinka paljon bensaa silti kuluu.

Otin Pivosta esille vuoden luvut pelkästään tankkauksen osalta.

2018
maaliskuu 60
huhtikuu 175
toukokuu 180
kesäkuu 175
heinäkuu 210
elokuu 140
syyskuu 165
lokakuu 100
marraskuu 65
joulukuu 110

2019
tammikuu 65
helmikuu 55 (tähän mennessä)

Mitä tässä sitten näkyy? No esimerkiksi joulukuussa tehty Vuokatin reissu näkyy selvästi. Muutenhan tästä on helppo sanoa, että työmatkan kulkeminen bussilla tai kimppakyydillä on pienentänyt reilusti bensakuluja.

4 kommenttia:

Tyyne kirjoitti...

Meidän taloudessa on myös hirveästi bensakuluja ja autojen kustannuksia. Molemmat aikuiset ajavat työmatkaa päivässä noin 40 km ja siihen lisäksi toinen hakee lapset vielä ajaen ylimääräisen noin 20km lenkin päivittäin. Eli päivässä kilometrejä kahdella autolla kertyy 100km.
Suku on kaukana ja silloin kun heitä tavataan, bensakulut on helposti 400-500e kuukaudessa.

Tästä innostuneena taidan ottaa ja tutkiakin menneen vuoden bensakulut tarkemmin ja ottaa asian pöydälle.

Kiitos ajatuksia herättäneestä kirjoituksesta.

Liina kirjoitti...

Äkkiä se bensalasku karttuu. 100km päivässä kuulostaa hurjalta. Jään mielenkiinnolla odottamaan laskelmia. 😊

Tässä tosiaan on vain minun osuuteni bensoista. Miehen lukemia en edes tiedä. Lapsia yritän kannustaa käyttämään julkista liikennettä, sillä kuuden ihmisten menojen kuskaaminen lähentelee välillä salatiedettä. Meillä on tietty jo isommat lapset lukuunottamatta tuota pienintä.

Tui kirjoitti...

No olen vähän kade noiden bensakulujen suhteen. Minulla taitaa olla puolet isommat, voi huokaus =(. Ja sitten meillä on vielä kaksi autoa. Uusi huokaus. Mutta tosiaan silmät avaavaa tällainen seuranta. Se tsemppaa nipistämään vähän. Pitäisiköhän ostaa polkupyörä =).

Liina kirjoitti...

Nyt on tullut vähän joka puolelta vastaan näitä bensankulutuksesta kertovia juttuja. Tästä säästäminen on mun mielestä oikeestaan aika iso taiteenlaji, koska siihen vaikuttaa niin moni asia. Hyvä että siitä keskustellaan.

Ilman julkista liikennettä tai kimppakyytiä meillä olisi hankaluuksia selvitä yhden auton varassa. Kesällä olen harkinnut polkupyörää, mutta se on jäänyt. Työmatkan olen kulkenut kesällä myös mopolla. Se on oikeasti tosi hauskaa ja kuluttaa bensaa todella vähän. 😄