tiistai 11. joulukuuta 2018

Veronpalautukset

Sain tänäkin vuonna veronpalautuksia ja työmatkoista johtuen niitä tuli yli 900€. Mielessäni hahmottelin, miten jakaisin summan. Aamulla päätin avata verkkopankin ja maksaa henkkamaukalle ylimääräisen 300€ lyhennyksen. Tämä takaa sen, että saan sen maksettua pois vielä tämän vuoden puolella. Omaan puskuriini siirsin 300€. Jokuhan voisi luulla, että siellä olisi nyt 600€ kerrytettynä. Mutta eipäs ole. Siellä on vain 400€, koska pyörähdin lasten kanssa lomalla Vuokatissa. Vanhempani tarjosivat majoituksen ja pari kylpyläkäyntiä. Rahaa meni bensaan, ruokaan ja kerran kävimme pizzalla. Superparkissa tuli myös juostua. Oman pääsymaksuni sinne maksoin ePassilla. Oli hyvä miniloma, mutta henkisesti teki tiukkaa kajota puskuriin. Tuli sellainen tuhlaajatyttö-fiilis.

No eipä siinä vielä kaikki. Ratsastustunnilta tullessa vanhat luottokenkäni sanoivat sopimuksen kirjaimellisesti irti. Pohja erkaantui kenkäosasta.. No nämä olivat kyllä muutenkin tulleet tiensä päähän ja olin jo miettinyt uusien ostoa. Täräytin ostaa ratsastussaappaat netistä laskulla. Jos ovat sopivat, niin hyvä. Jos ei, niin palautan. Olen mittaillut tarkkaan ja niiden pitäisi olla hyvät. Hintaa näille tulee 189€. Neljä vuotta olen harrastanut lajia aikuisella iällä ja näiden ostamista olen lykännyt koko sen ajan. Kamalan kalliit KENGÄT.

Eli kuten näkyy, niin kuluttaminen on ollut enemmän vallalla säästämisen sijaan. Olen jatkanut blogien lukemista ja muutenkin yrittänyt tehdä muuten hyviä päätöksiä rahaan liittyen. Ehkä juuri siksi on niin tärkeää maksaa H&m kokonaan pois vielä tänä vuonna.

2 kommenttia:

M kirjoitti...

Lueskelin blogisi läpi ja jään ehdottomasti seuraamaan! :)

Itse sain myös rapiat 900e palautuksia ja pistin ne suoraan puskurirahastoon. Isoista palautuksista innostuneena tein myös samalla istumalla muutosverokortin ensi vuodelle ja nostin tarjottua prosenttia yhdellä yksiköllä. Saa sitten fiilistellä palautuksia tulevaisuudessakin :)

Liina kirjoitti...

Tervetuloa! Mulla on tuon oman puskurin kanssa vähän sellanen olo, että pitäisi kartuttaa sitä paaaaaljooooon enemmän. Meitä on kuitenkin kuusi henkeä tämän katon alla. Tuli heti paljon rauhallisempi olo, kun sai siirrettyä sinne takaisin rahaa (ehkä olisi pitänyt siirtää vieläkin enemmän 🤔). Sinun blogistasi lueskelin mietteitä puskurin tarpeellisuudesta ja ehkä siitä saa lisätsemppiä tähän projektiin.