sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Talous kuntoon

Täällä kirjoittaa puolivälissä neljääkymmentä oleva kuusihenkisen perheen äiti. Asumme omakotitalossa parin koiran kanssa. Mies ja minä teemme molemmat hoitoalan töitä.

Aloitin joku aika sitten projektin, jonka avulla on tarkoitus laittaa perheen talous paremmalle tolalle. Rahaa tulee ja sitä etenkin menee, mutta haluaisin nyt saada sen liikkeistä enemmän selvää. Lainaa meillä on jonon verran asunnosta, remontista ja muutamasta muustakin jutusta. Käytössä yksi auto, joka on alunperin ostettu osamaksulla mutta nyt jo maksettu kokonaan pois. Meillä on erilliset omat tilit ja yksi yhteinen tili, jolla on säästettyä pieni puskuriraha.

Ei olla kovin hyviä juttelemaan rahasta ja välillä mietinkin miten ollaan pärjätty näinkään hyvin. Minä olen kova kuluttamaan, mutta toisaalta myös penninvenytyksen mestari. Sokea kohtani on oma harrastukseni eli ratsastus. Miehellä se on kalastus. Myös lasten harrastuksiin menee jonkin verran rahaa. Nyt ilmoitin, että otan selvää miten saadaan meidän talous kuntoon ja velat pienemmäksi. Katsotaan miten käy. Olen viettänyt viime päivät kirjoja ja nettiä lukien. Latasin puhelimeeni Pivon, että saisin selvyyttä näihin rahan liikkeisiin. Sieltä näkyi muutama järkyttävä seikka rahankäytöstäni. Tästä potkua saaneena kaivelin ensimmäistä kertaa esille kaikki velkani ja syötin ne taulukkoon. Toinen järkytys tuli etsiessäni luottojen korkoprosentteja. Hävettää. Aikuinen ihminen, eikä tiedä omia velkojaan. No. Niistä on selvitty maksamalla, niin eiköhän tämä tästä vielä selviä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, ihanaa lukea että hevoset ja ratsastus on jonkun muunkin heikko kohta. :) Täällä myös painitaan talouden kanssa. Blogisi menee samantien lukulistalleni ja seuraan mielenkiinnolla.

Liina kirjoitti...

Juu täällä kirjoittelee tätiratsastaja. Se on asia josta en tingi. Tunti viikossa ratsastamassa on mun selviytymiskeino. No välillä tietty työt sotkee kuvioita. En ole välineurheilija, mutta ei tuo silti ole harrastus halvimmasta päästä. 😊