torstai 11. lokakuuta 2018

Tulot

Kirjoittaessani tässä tuloista tarkoitan niitä rahoja, jotka kilahtelevat kuukausittain tililleni. Tässä perheessä palkkatuloja saa lisäkseni mieheni ja vanhin lapseni.

Sairaanhoitajan palkka ei ole salaisuus. Minun tehtäväkohtainen palkkani on bruttona 2428,04. Lisiä tulee vaihtelevasti, mutta se vaatii että olen perheen kannalta huonoon aikaan töissä. Minulla on välillä epäsäännöllisesti mahdollisuus tehdä lisätöitä ja mielelläni niihin tarjouksiin tartun. Seuraavassa palkassa pitäisi olla mukana reilusti näitä lisätöitä. Palkasta jää verojen ja erinäisten maksujen jälkeen n.1800€. Edellinen palkka oli suuruudeltaan 1846,22€.  Palkkapäiväni on aina 15. päivä.

Vanhimmasta lapsestani saan elatusmaksua 150€/kk. Lapsen isä osallistuu tuon summan lisäksi välillä harvakseltaan isompiin kuluihin, joita lukiolaisella jo alkaa olla. Virallista maksupäivää ei ole, mutta tällä hetkellä on sovittu että se tulee kuun lopulla. Meillä ei ole myöskään ikinä ollut kirjallista sopimusta elatusmaksusta ja aina hän on sen ajallaan maksanut. Tästä asiasta ei myöskään ole liiemmin tarvinnut taistella, mikä taitaa olla nykypäivänä aika harvinaista.

Lapsilisiä saan neljästä lapsesta 486,75€/kk.

Siinäpä ne minun tuloni ovat. Lisäksi tulolta tuntuu päivähoitomaksun loppuminen. Nyt on ensimmäinen kuukausi tulossa, kun ei tarvitse maksaa päivähoidosta. Jee!!

Ei kommentteja: