keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Keskellä viikkoa

Alkuviikosta sain pidettyä pari kulutuksetonta päivää. Mikä mahtava fiilis, kun ei ole tarvinnut ostaa koko ajan bensaa. Bussimatkat olen edelleen pyhittänyt raha-asioiden opiskeluun. Siitä tulee jo tunti päivässä ja lisäksi olen iltaisin lukenut aiheeseen sopivaa kirjaa.

Eilinen oli kallis päivä. Lukiolainen tarvitsi uudet lasit ekaa kertaa elämässään. Löydettiin kivat kehykset, jotka eivät olleet pahan hintaisetkaan. Linssejä valitessa optikko ehdotti n. 300€ euron linssipakettia antistaattisella pinnalla ja muilla hipleillä. Juu ei. Peruslinssit kovalla pinnalla ja heijastuksen estolla riitti. Silmäasemalta sai alaikäisen lapsen silmälasipaketin puoleen hintaan, jos jollain on tarvetta. Käsirahaa maksoin 60€ ja siitä sain s-bonukset tuplana. Loppusummaksi jäi 134€, jonka käyn maksamassa tilipäivänä 15.11 (tuplabonuskampanja voimassa 18.11 saakka). Lisäksi lukiolainen ilmoitti, että odotettavissa on viikon päästä (eli aika äkkiä) reissu toiseen maahan. Liittyy erääseen projektiin, jossa hän on mukana. Tämän vuoksi tehtiin muutama tarpeellinen ostos. Tähän käytin sumeilematta Tuohi-mastercardia. Ei tullut hyvä olo ja olen pettynyt itseeni. Toisaalta tähän en pystynyt varautumaan ja lapsen isästä ei ole apua tähän hätään. Lapsen kanssa sovittiin, että tässä on nyt joululahjaa riittämiin. Lupasin neuloa hänelle villasukat lahjaksi, kun niitä tarvitsee mutta muuta ei sitten ole enää minulta luvassa.

Raha-asiat tulevat esiin vähän joka puolelta, tai ehkä se on sitä että poimin niitä keskusteluja eri tavalla. Työkaveri alkoi puhua rahastoista ja siitä että pitäisi ottaa niistä selvää. Minä sanoin juuri aloittaneeni rahastosäästämisen. Meillä oli hyvä keskustelu aiheesta. Tästä innostuneena tasasin säästötililtä 13€ rahastoon, joten sinne jäi 200,15€.

Ei kommentteja: